Hon skrattar!

Måste skriva och berätta att idag så skrattade Nellie högt för första gången!
Jag trodde först det var en hallis eller nå, men hon gjorde det flera gånger på raken så jag insåg att det var sant!
Hon blev ju bara 8 veckor idag! Det känns som om det är tidigt, fast jag vet ju inte riktigt vad som är vanligt!
Men skitsamma! Det känns underbart!

Och i fredags så var ju hos Jennan och Martin, dom drack några drinkar och jag höll mig på det torra, orkar inte tjorva nu när jag ammar, blir bara så jävla komplicerat och jag skulle få ångest bara om jag drack, det utsätter ju Nellan för en risk. Och Nellie fick pröva Alexandras batteridrivna gungbabysitter (eller vad man nu ska kalla det?) och hon ÄLSKADE DEN! Så det slutade med att vi köpte den av dom. Alexandra har tydligen ändå it varit lika förtjust som Nellan var i den, och sen är hon ju ändå snart 8 månader så hon har ju utvecklats nu mer till att använda läragåstolen.

Pappa, Joel, Camilla, Nina och Jarkko har vart förbi idag och hälsat på, och Nina och Jarkko stannade på middag också, vi käkade tacos. Bror Peter har ju kommit till luleå nu och igår när vi var på Leos lekland så sa han att han skulle komma förbi nu ikväll, men han har inte ens hört av sig.

Har även försökt att städa idag, lite grann har blivit gjort, men inte alls allt det som jag hade i hjärnan att vi skulle avklara idag, vi är alldeles för lata helt enkelt, det är ju så jävla tråkigt!

Jag har de senaste veckorna varit grymt jävla rök och snus sugen! Och alla bara läskas med mig! Fast det är tur att det inte är många som snusar som jag känner, men jag har kvar min stock i frysen än, jag har inte kunnat ge bort den, för jag vet att jag kommer att börja snusa igen iaf sen när jag slutat amma. Spelar ingen roll att alla säger att jag har varit så duktig och att det är så onödigt, jag har alldeles för stor njutning av att snusa, och ett stort plus är att jag inte käkar lika mycket godis när jag snusar, för då är ju snusen som godis. Och jag kan behöva dra ner på godisätandet.

Nu jag gå. Hejs!

Jag är inte så duktig på detta!

Jag tänker varje dag att nu ska jag sätta mig och skriva blogg, men det bli tamefan aldrig av, och då blir det istället att jag glömmer bort att som kan tänkas att nämnas här att skriva, så det blir ett kort inlägg idag.

Kan säga att torsken inte är borta, men jag hade ett litet skavsår på ena tutten, och jag lyssnade till slut på mamma och mormor, och satte på Inotyolsalva över natten, och morgonen efter så var det bra! Så det är ett tips tilll er andra! INOTYOL!
Bara tvätta bort det med tvål och vatten dagen efter.
Funkar även om man är röd mellan näsan och läppen för att man kanske varit där och slickat när det vart fuktigt ute. Iaf ibland! Det är skönt att ha det på iaf för det kliar och svider inte lika mycket. Fan vad skönt att jag inte har haft det så på länge, har nu bara varit sprucken på mungiporna, och det kan jag stå ut med. Bara för att jag nu skriver det så kommer jag väl säkert att se ut som en clown inom dom närmaste dagarna.

Julklapparna är köpta till de flesta i familjen, men Peter kan jag inte komma på vad jag ska köpa för något. Det är svårt att komma på en bra julklapp åt honom! Kanske biobiljetter? Suck!
Det blir iaf att fira jul hos Mickes föräldrar, och sen på juldagen så åker vi till mamma i pite och firar med mina småsyskon, var ju inte där förra julen heller, men jag orkar fan inte med allt falskt så undviker det istället till något bättre. Förra året firade jag inte jul hos någon alls, joo jag var till mormor när jag kvicknat till lite på kvällen och fikade bara. Har inte så mycket minne från julhelgen;P

Och igår ar jag på bvc med Nellie, hon väger 6090. Tänk att hon redan är 6 veckor gammal, höll henne nedanför magen i förrgår och tänkte hur fan hon har fått plats där i? Det är som lite konstigt!

Undrar vad som händer ikväll? Har ingenting planerat! Men i morgon på morgonen så ska jag åka och rida!;) ska bli kul! Bara hoppas att jag kan pumpa ut mat åt lillhjärtat! Hon sover just nu, men hon har inte gjort annat än legat och ätit från bröstet inatt och nu idag, hon har inte sovit så långa stunder heller förutom nu, så brösten känns helt sladdriga och uppätna;P Får se om allt kommer att gå bra för Micke då:) Men det kommer det nog! Bara försöka att åka när hon sover så kanske han inte är lika nervös! Men jag måste iaf få åka iväg i tre timmar! Känner mig så inlåst här hemma, och Micke fick ju fara och festa förra fredagen! Var grymt tråkigt att sitta ensam hemma en fredagkväll, fast jag hade ju Nellie:)

Nu ska jag nog lägga mig och försöka vila lite själv innan hon vaknar!
Hejs!

Piteå i helgen

I fredags åkte jag till piteå och har spenderat hela helgen där med Nellan, Micke har jobbat hela helgen, så tänkte att han skulle få ha det lugnt och tyst på nätterna eftersom dom inventerade och det då skulle bli långa dagar för honom.
Sen på lördagen så var vi och såg när mina småsyskon hade spelning på krokodil:), dom var jätteduktiga:)! Camilla var så fin i sin tunika och hon bara sken upp där framme medd sitt långa blonda hår! Jag var en jättestolt storasyster då :)
Nellan sov under hela uppvisningen, hon sover som bäst ju mer livat det är runt omkring henne!
Och hon har som vanligt när vi är i pite fått en massa nya kläder, för vi gick på stan lite efter konserten, så  både jag och Nellans mormor köpte kläder åt henne! Sen hade vi fått kläder från Majlis och sen från Lis-Marie.

Men senare på kvälen var det ett helvete med henne, satan vad hon skrek, hon ville inte äta, jag bytte blöja, det var inte för varmt, även om jag gick runt så skrek hon, fast mot slutet så var hon lugn när man gick med henne, och tillslut somnade hon. Jag tror att hon hade fått ont i magen av tsatzikin jag åt och kanske vitlöksbrödet, för jag hade inte ätit nästan nå choklad, bara nån bit.

Sen så har vi fått torsk, förra tisdagen sa barnmorskan att det var torsk, jag och jennan hade pratat om det vita i munnen på barnen, men jag trodde först att det vara var bröstmjölken som hade färgat av sig i munnen på henne, men mina misstankar ändrades när jag började få väldigt ont i brösten, och nu är dom knallröda och jag har så grymt ont i dom.
Det hjälper inte med Vichyvatten, eller joo Nellies mun är inte vit mer, men det har inte hjälp mina bröstvårtor något, jag HATAR verkligen att amma just nu, jag drar mig inför varje måltid och försöker att slippa, så jag tror inte hon har gått upp så mycket. Det känns jättejobbigt! Man känner sig verkligen som en jättedålig mamma som inte vill mata sitt barn.
Men jag har försökt med att pumpa ur och sen ge henne genom flaska, men hon vill inte ta flaskan, hon har slutat ta napp också så hon abra gallskriker när man försöker.

Igår så var jag på barnens hus och köpte dinapp i latex istället för silikon, för på napparna så gillade hon bättre latexnapparna, men det funkade ändå inte så bra, hon skrek och jag  och Micke försökte i över en halvtimme, men tillslut så tog hon den liite när Micke tog henne och sprang runt och dansade och sjöng med henne i famnen, man kunde ju inte göra annat än att skratta åt situationen då! Ska försöka mata henne idag också, ska til barnmorskan på onsdag tror jag det var så får stå ut med mina bröst fram tills dess, sen får man be till gudarna att hon ger mig något som hjälper och inte bara säger att jag ska fortsätta med vichyvattnet och ge det hela mer tid, för det kommer inte att funka, utan jag skulle vilja pröva det där blå som man penslar som hon pratade om förra gången att hon skulle pensla i Nellans mun om den inte hade blivit bättre till denna vecka, då borde de ju hjälpa på mina bröst också!

Den 18 januari har vi dop också! Mikael har bokat dopet, han ville ju så gärna att Nellie skulle bli döpt, så det är ju bara att snällt gå med på det! Jag tror inte att Nellie kommer hata mig för det när hon blir äldre.
Men det kommer att bli jobbigt, för vi är över 30 pers.. Och jag ska ju baka till det och sen julbaka, men jag vette fan vars jag ska rymma allt fika! Vår frys rymmer ju ingenting och den är redan smockfull! 

Jag orkar inte skriva nå mer.
Hejs!

RSS 2.0