Ny look?

Nu har Micke äntligen tagit sig tid till att designa min blogg, visst vart den fiiin? Jag är jättenöjd med den!

Hojja vad det var folk på babyproffsen! Vi stod i kön i över en timme, jag som hade tänkt köpa en mindre vagn till Nellan, men alla vagnar var slut! Fanns bara kvar sånna där babytravel sulkyvagnar, som jag absolut inte vill ha! Kanske vill ha en sådan sen när hon har mycket äldre, men jag var ju ute efter en Emmaljunga scooter.

Men jag köpte i alla fall en bärsjal, en hoppgunga, en sån där pelikan som man hänger över badkaret som man samlar alla badleksaker i och sen en sådan där nyckel som gör melodierleksak!

Nellie har börjat göra pruttljud med munnen nu! Haha det låter så gulligt när hon ska skrika och är less på att ligga i babygymet!

För  kanske två timmar sen så kom Martin hit med Whiskeyflaskan, så han och Micke satte sig och skulle ta några glas, fast Micke dricker ju jäger så klart! Sen kom pappa hit, han hade varit hos Janne och tagit sig några glas, så nu har jag en känsla av att detta kommer att spåra..?

Råkade även somna med Nellan nu när jag nattade också, haha Micke kom och väckte mig!

I morgon så måste jag åka och köpa nya skor, det är en vass kant som sticker rakt in i hälen så det gör ont för varje steg man tar. Antingen ska jag köpa ett par DVS skor, eller ett par Osiris skor, DVS skorna är skönast, grymt sköna faktiskt, men Osiris skorna är ju istället grymt snygga, riktigt jävla snygga! Så har lite beslutsångest! Har kollat på dom skorna sen i somras och sagt att jag ska köpa någon av dom efter att jag varit gravid.

Nu hämta cola!

Hejs!


Tjejmiddag!

Igår  så var det tjejmiddag på Ban Thai med Maya, Jennan och Svanmo.
Jag kände när vi satt i bilen på väg dit att jag ville bara hem, ville bara vara hemma med Nellie, hade dåligt samvete över att jag lämnade henne, hon är ju bara tre månader och så sticker jag på tjejmiddag och roar mig!? Men sen fick jag börja tänka att hon tar inte så stor skada av att jag är borta några timmar, hon ska ju ändå sova.

De andra tjejerna drack vin och drinkar, och jag satt där med min banana split istället, hade aldrig ätit det innan så var ju tvungen att testa det. Smuttade två gånger från vinet dom drack, man vart ju jättesugen på att ta mer.

Ville följa med dom ut på krogen också, som nykter, om dom skulle på Anatolia och inte cleo, jag vet inte varför jag egentlgien ville med, var väll för att det var så trevligt att sitta och surra med dom, och sen när man var uppiffad och sånt, hade velat se om man kan få uppmärksamhet fortfarande trots att man ser ut som skit!

Nellie somnade först vid elva tiden, jag ringde och kollade hela tiden, men när jag sa till Micke att jag skulle följa med dom ut, så härde man på hans röst att han inte vart glad över det och att han ville att jag skulle hem, så jag satte mig på bussen hem iaf, fast det är nästan så jag ångrar det, för han somnade på en gång vi satte oss i soffan tillsammans.

Sitter just nu och äter spagetti och köttfärssås som har blivit över från tidigare middag i veckan. Ser Wildfire och ska snart dra till babyproffsen också, Micke har fått ett mejl om att allt i butiken är det 70 % rea på, så jag vill dit och kolla vagnar! Sen hittar man nog en massa annat som hon kan behöva! Ska bli kul!

Ska ta och försöka få Nellan att äta lite mat nu, mitt en bröst håller på att explodera nu!

Hejs!

Ridningen igår

Det gick bra att rida igår, vart inte att rida med westernsadel för Nina hade slängt på vanliga sadeln när jag kom så det var bara att gå till hennes bil och byta till ridkläderna där och sen hoppa upp i sadeln, ganska så soft!

Bella var så jävla jobbig på ditvägen, hon vägrade gå framåt och ryggade bara bakåt hela tiden först, sen fick jag henne att gå framåt, men satan jag fick inte upp henne i galopp, och när jag fick det så var det den sämsta galoppen, ingen fart alls!
Så jag höll mig till traven då och jobbade med henne istället och gjorde skänkelvikningar efter vägen.
När vi skulle vända så att vi kunde rida hem igen då slog hon igång turboknappen! Då fick jag hålla i henne lite grann, ibland känner man sig som en trasdocka för hon är som så rund i galoppen som Nina så vackert säger.
Hon ville nog hem till Nina, hon är så jävla mammakär den där hästen.
Men vi galopperade hela vägen till korsningen, höll på att ramla av två gånger för Bella vart ju skiträdd mitt i allting för något, första gången tror jag det var fåglar iaf! Sen avvek vi från vägen och skrittade mest och travade sista vägen hem från stallet.

Jo just ja! Det låg ett ben från ett djur mitt på vägen där vars vi red, undrar vad det är för djur som har dragit upp den där ifrån? Räven kanske? Kan inte komma på något annat djur som skulle ha gjort det.

Nellie hade typ gråtit hela tiden då jag var borta, hon hade vaknat när dom kommit till lägenheten och sen hade hon väl varit hungrig eller nå, när jag pratade i telefon med Nina så hörde man hur hon gallskrek i bakgrunden, vilken ångest jag fick eftersom jag var ju ändå och red i 1,5 timme typ. Så hon var ju i från mig i 2 timmar.
Tror det dröjer ett tag nu innan Nina är redo för att ta hand om Nellie igen medans jag är och rider, sa till Micke igårkväll att vi får åka och rida när han är ledig så att han kan ta hand om Nellie, det tyckte han lät bra.

På kvällen senare efter att vi hade ätit så badade jag badkar med Nellan och duschade sen. Efter det så var det raka vägen till sängen för Nellie, hon hade ju inte sovit så mycket som hon brukar under dagen, men hon ville som inte somna ändå, men tillslut gick det!

Då satte jag och Micke oss och såg Thomas Järvheden-Seriöst roligt, den var rolig också, fast jag tror den var mer rolig för att vi båda två var ganska trötta. Sen efter att vi sett den så gick vi och la oss i sängen för att sova.

Nellie vaknade två gånger medans vi såg film och hon somnade om av sig själv då, så det var otroligt skönt.

Om en timme ungefär så ska vi ut och promenera, blir bara en liten svöng för Carro mådde inte bra idag, hon hade ont i magen så det är väll henens magsår. Så vi ska bara gå till vårdcentralen och tillbaka.
Sen ska Carola komma och låna tvättstugan för hon måste tvätta madrassen för Tilde hade kissat ner den när dom sov.
Sen i kväll så ska jag på Banthai med Maya, Jennan och Svanmo och käka. Känner mig inte speciellt taggad faktiskt, men kanske blir det under dagen..

Nu leka lite med Nellie och dricka upp kaffet.
Hejs!

Tidig morgon!

För mig och Nellie blev det att stiga upp tidigt, vi steg upp redan klockan 8, hon låg och jollra som vanligt, och sen gnällde hon till lite, kom då på  att jag inte hade stigit upp och bytt någon blöja på henne inatt, så gjorde det fort då, och den var jätte kissig. Får jätte dåligt samvete när jag inte gör det, ibland så har det inte varit nödvändigt för då har hon inte kissat så mycket, men denna gång var det mycket kiss i blöjan.
Jag fattar inte hur hon kan ha så bra morgonhumör? Hon måste ha fått det från Micke.
Jag har iaf tur att jag inte har en tös heller som vill stiga  före fan! Jag har en väldigt stor tur, men jag vet ju att senare så blir det ju att stiga upp tidigare än vad jag är van vid. Men step by step! En liten bit i taget!
Är lite imponerad över att jag inte är så jättetrött nu heller.Tror att det är för att jag ser fram emot att åka och rida.

Sitter nu och dricker morgonkaffet och skriver här, Nellie ligger brevid mig och på tvn så är det Norbit som man småkikar på lite då och då. Har ringt pappa och sagt att han ska strunta i sitt morgonkaffe och komma hit och dricka det så vi kan åka ut till Ersnäs så fort som möjligt så att jag får rida! Han skulle komma efter tio, han var tvungen att hjälpa sin bror med att vara och lämna in datorn på ComegaData, han har tydligen lite svårt för att bära.

Jag funderar på om jag skulle ta och rida Bella med westernsadeln? Är lite smått sugen på det, men om det inte blir nu så kan man ju alltid ta det en annan gång.
Det är så synd att Ersnäs ligger så långt bort så att man alltid måste be pappa eller någon annan skjutsa, tycker om att rida och skulle vilja göra det oftare, och man får ju bra med muskler av det+ att det är bra för själen!

Nu börjar Nellan att bli lite grinig, är nog dags för en tupplur för henne snart.

Hejs!

Hon vill it sova!

Lilla madame här är piggelin och vägrar att sova, ligger vi ner i sängen och jag ger henne bröstet så blir hon skirförbannad, men sätter man sig upp så gick det bra, tillslut funkade inte ens det så jag gav upp. Så nu sitter jag i soffan med henne och skriver, hon är nöjd och skriker inte då!

Har varit i råne hos Mickes syster, lilla Elis fyllde två år så vi for dit och åt tårta, vi vart där till efter åtta någon gång så vi var inte hemma förän strax efter halv nio, Nellan sov i bilen och sen kanske en halvtimme där borta, antar att det är därför hon inte vill sova nu? Kanske får börja att det är stenhårt att vi inte kan vara på besök efter åtta, jag brukar ju i vanliga fall natta henne vid halvåtta-åtta tiden.

Vi gav Elis en verktygssats och sen Talande "draken" bilen från Rorri, han älskar Rorri filmen där som dom har, så tänkte när jag såg den på leksaksaffärn på storheden som jag inte minns namnet på nu för tillfället är perfekt till honom! Tyckte själv att den var ganska frän!

Btw vi har köpt en laptop igår! Har ingen aning om varför egentligen, vi är ju inte direkt i behov av den eftersom vi har en bra stationär dator, men är väl för att inte bråka om den då, så Micke kan hålla på med sina elprogrameringar etc.

Ska iväg och rida i morgon också, bara hoppas att det inte gör ont i lilltåna, haha! Jag och Carro promenerade hem från socbyggnaden igår, det tog ca 1 timme och 35 min, stannade bara till på apoteket på Örnäset så jag kunde köpa flourskölj och flourtabletter, men jag var korkad som hade på mig ett par nya skor som inte är ingådda! Så jag kände där vid Statoil att det började göra ganska så ont, då hade vi alltså gått halvvägs..
Så idag har jag inte tagit någon promenad och ridningen blir min motion för mårgondagen, var och red i fredags också i skogen och galopperade, var gode skönt, och aldrig förr har träningsvärk i magen varit så härligt!

Jag känner mig verkligen FET just nu, jag är äcklig! Finns ingenting på mig som ser bra ut! Jag hatar verkligen ALLT med mitt utseende just nu! Försöker gå ner i vikt och motionera, det är inte alltid man har orken att gå heller, för jag har tamefan ingen energi alls, om inte jag sover 10 timmar så är jag helt slut typ. Vet inte om det beror på för att jag ammar elller att det är för varmt när vi sover så att man kanske får dålig sömn.
Försöker att inte slarva med maten, men det går inte heller nå vidare, men har blivit bättre vad gäller slisk och sånt, vart nog sockerberoende under graviditeten, för då vart jag verkligen ledsen om jag inte fick nå godis varje dag.
Jag känner mig verkligen misslyckad...

Nu har Nellie somnat iaf, blir spännande och se hur länge vi kommer att sova i morgon, jag lär ju sova länge iaf. Om Nellie vaknar så slänger jag ju bara fram bröstet och fortsätter sova.
Har kommit på en annan sak också, när jag vaknar på natten för att byta blöja på Nellan så tycker jag att det är varmt, fryser ingenting när jag tar av mig täcket och sånt, men på morgonen när jag vaknar för att stiga upp, då fryser jag bara jag ligger under täcket till och med, så jag ligger alltid klvar jättelänge innan jag stiger upp! Underligt.

Hejs!

Dopet!

Igår så döpte vi Nellie. Hon tyckte inte att det var kul, hon slet av prästens glasögon på slutet och ville INTE ge tillbaka dom åt honom! Det var ändå ganska så sött!

Jag har inte kunnat sova ordentligt på länge för att jag har varit så nervös inför dopet! har varit så orolig över att människor ska börja tjaffsa med varandra och inte kunna bete sig, men det var ändå inte så farligt som jag hade förväntat mig. Och glad är jag för det. Känner mig lite som en hippie, tycker att människor lägger ner alldeles för mycket tid på att nervärdera och tycka illa om varandra,, i vissa fall utan anledning, så det blir som så sorligt att dom tack vare det utesluter sig själv från tex en fin cermoni, födelsedagar m.m.
Hade ångest efter dopet när jag tänkte på det av någon anledning. men försökte trycka bort det, igår var det ju Nellies dag, och hon förtjänar bättre! Hon är ju oskyldig i det hela!

Och Carola vart rörd och kände sig hedrad. Det var först igår som hon fick veta att Nellan fick sitt mellannamn efter henne! Tyckte att Carola förtjänade det, så mycket som hon har gjort för mig, hon är ju min familj helt enkelt! Och är det någon jag hoppas att Nellie ska likna av alla jag känner, så är det henne! För då vet jag att jag aldrig behöver oroa mig för henne!

Idag så har vi varit och lämnat tillbaka "blippen" och betalat lokalhyran! Pappa fick skjutsa mig att göra det medans Micke var på jobbet. Nu vad som händer i kväll har jag ingen aning om!

Carro flyttade in i hennes lägenhet i fredags! Så nu är vi gårdsgrannar! Det känns så härligt! Vi har som it umgåtts så mycket på senare dagar, men nu kan vi återuppta det enklare! Ochg nu har jga kanske förhoppningsvis någon som vill umgås med mig om dagarna! Känner mig så ensam när Micke är på jobbet.

Bjuder på två bilder från dopet, vart inte så mycket fotat med min kamera och har inte fått bilderna som dom andra fotade än!


Min mamma har blivit sentimental av att vara mormor.

http://www.youtube.com/watch?v=qLtt91TFttk&feature=related

Fick i förrgår ett mess av henne:
"Gå in på youtube och lyssna på vila trygg med sonja alden så kanske du förstår mitt tjat och mitt mammahjärta när du mått dåligt. Puss älskar dig"

Jag gjorde som hon sa, och jag kunde inte bli annat än rörd eftersom hon i mina ögon sett varit väldigt dålig på att visa hur hon kände när jag mådde som värst, hon tog mer avstånd från mig istället.
Men jag förstår på något sätt ändå, det kanske var för jobbigt för henne att besöka mig på sjukhuset? Hon kanske gjorde sitt bästa i hennes ögon. Hon kanske trodde att det var för mitt bästa allt annat?

Blev iaf väldigt glad över att få det där meddelandet!

Annars så känner jag mig ganska så less på Digestivekaka..
Hejs!

Digestivekaka/Cheesecake

Vi var igår och handlade ingredienserna och lite till på kvantum så jag kunde göra digestivekakan som jag längtat efter, och den vart faktiskt god, och ännu godare tillsammmans med julmust! Är ganska så nöjd faktiskt! fattar inte varför jag blivit så färälskad i julmust, förr har jag inte varit så mycket för det, men denna vinter så har jag totalratat cola förutom när jag ätit tacos.

I väntan på att Digestivekakan skulle bli klar så åkte vi till Sunderbyn och bastade, Mickes päron var i Finland så huset var tomt. Men då hade vi ju vridit timern för mycket så den satte ju inte igång så vi fick vänta extra länge, för det tog ju ett tag innan vi kom på vad vi hade gjort för fel, haha!

Sen har vi suttit uppe och spelat Lulespelet inatt, första gången för mig, och Micke hittade på egna regler, han är så söt! Och han vann också! Man får passa på att göra saker medans Nellan sover, så jobbigt att ha henne i famnen medans man spelar och ska roa henne. Alla säger ju att hon är så bortskämd, men inte vill man ju att hon ska skrika, och hon kan gott få vara bortskämd som bäbis, hon är ju den förstfödde och än så länge så har jag inget till barn att se efter.

Och nu till det absolut roligaste! Carro har blivit tilldelad min gamla etta så hon ska flytta dit! Inflyttningsdatumet var nu till veckan så hon ska försöka fixa fort med kontraktet med Lulebo så att hon får flytta in dit så fort som möjligt! Tänk vad kul, nu ska hon bo på grannkvarteret, så nu har vi snart nära till varandra!

Nellie ligger i babygymet och tittar på tv, hon gör alltid det när hon lessnat på askerna som hänger ovanför henne, vet att Alexandra också är mycket för att se på tvn och var det i tidig ålder, men jag undrar om det är skadligt? Kan ju inte vara speciellt farligt tror jag, tror nästan alla barn kollar för det är ju  färg occh det rör sig så det är ju intressant, och det verkar inte ha tagit skada speciellt mycket på någon människa.
Men ska joina familjen en stund nu iaf! Men tar med en bild på min Digestivekaka iaf:) Eller kalla det Cheesecake om ni vill!





 




God morgon

Vart uppe ganska sent igår, väntade på att Mikael skulle komma hem, han var ändå inte så där odrägligt full, tyckte han uppförde sig ganska så bra, han till och med spelade GH med mig lite, så det var snällt. fast han fetsuger ju, han klarar it ens av slow ride på easy, men man skrattar ju och har kul ändå.
Tydligen så var det Martin som hade blivit så odrägligt full, han hade inte blivit insläppt av vakterna på Anatolia. Undrar om Jennifer vart glad när han kom hem? Om han är så pass på örat så kanske han inte heller lyckas uppföra sig när han kommer hem?

Jag är så less när man skriver ett inlägg och sen så kommer den aldrig upp på sidan, så man sitter och uppdaterar och publicerar på nytt och ingenting händer! Det är sånt som gör att man inte ids skriva här så ofta heller, och sen så fattar jag inte heller hur jag ska göra för att göra om sidan, vill inte ha så här, jag vill kunna "sminka" om den, så jag får svart bakgrund och bilder osv. Men jag fattar absolut ingenting av dom där jävla koderna, jag kunde fan inte ens göra om mitt krypin på Lunarstorm när man var mindre och alltid hängde där. Nog för att jag fortfarande använder den sidan, men då är det väl bra om man är inne varannan vecka? Vet inte varför jag lessnat på det stället, är ju faktiskt egentligen ett väligt bra ställe att hålla kontakten och hitta gamla bekanta etc.

Är det någon som kan ändra en blogg och som kan göra om den åt mig? Haha försöka går ju iaf:) Kanske finns någon hurtig människa som någon gång läser detta och som vill hjälpa:)

Nu ska jag leka med Nellan under babygymet:)
Hejs!

Tråkig fredag?

Jag är alldeles för dålig för att skriva här. Mitt nyårslöfte kanske borde bli att bli bättre på att skriva blogg, men jag har aldrig i mitt liv hållt ett nyårslöfte, så det blir nog bara dödsdömt ändå.

Har varit på stan med Nellie och Mikael idag, Mikael hade slut på linsvätska så var tvungen att fara dit, sen slutade det med att han köpte två par jeans också på jeansterminalen, vart ett bra pris, två st för 1800 kr, ett utav jeansen kostade ju 1600 egentligen, de andra paret 800.

Justja, jag köpte även flytande alvedon åt Nellan inför tremånaders vaccinationen, dom kan ju bli lite febriga och griniga. Jag längtar inte tills det BVC-besöket. Inte för själva biverkningarna, utan mer för dom två sprutorna dom kommer ge henne. Jag kommer att börja gråta, och jag kommer inte kunna uppföra mig på ett bra sätt. Så jag har sagt till Micke att han får ta ledigt då för Nellans skull.

Varken julen eller nyårsfirandet finns det inte mycket att skriva om, var inge märkvärdigt alls, var hos Mickes päron på julen och firade nyår hos min mamma och mina småsyskon. Kan ju inte direkt fara ut och härja som förr.

Det blir en väldigt tråkig fredagkväll för mig. Micke är och festar igen, han har varit och festat varje vecka nu på senaste, känns lite dåligt, men vad ska jag säga? Kan ju inte låsa fast honom, han måste ju få komma bort från mig ibland också och ha roligt. Blir iaf att spendera kvällen med att spela GH för mig, kanske se filmen Barnhemmet, fast jag tror inte det är så lämpligt, har drömt mardrömmar inatt om döda bäbisar. Har drömt mycket mardrömmar på senaste..

Har haft en ganska tung natt nu iaf, har varit så orolig och tänkt så mycket på allting runt om mig och känt en svag ångest för att jag är rädd för att bli som jag var tidigare.

I morgon ska jag göra Digestivekaka. Åt bettans på nyår, och jag har längtat efter mer sen dess. Så i morgon blir det att åka och köpa ingredienser och göra så att jag har trycka i mig en massa i morgonkväll.

Justja! Jag har köpt en Orbitrek Elite idag också, begagnad men vad fan gör det? Har en massa jävla kilon att bli av med så behöver all hjälp jag kan få, med tanke på att jag verkar blivit sockerberoende under graviditeten, men jag har ändå blivit bättre på det nu. Äter inte lika mycket godis, men jag dricker en jävla massa julmust! Men har börjat äta mer sallad nu! Det är ju positivt iaf.

Nu låter Nellie så måste gå och kolla till henne.
Hejs!

RSS 2.0