Nyår och för fan inget att göra!

Jaa här sitter man på nyår, blir bara jag, micke och nellie här hemma, ensamma! Skittråkigt, hade hoppats på att fira det tillsammans med några nära och kära iaf, men inget göra.

Nellie har haft vattkoppor också, men nu är hon frisk iaf! När hon hade så hög feber så fick vi inte ner febern mer än till 39 grader, så fick till slut till natten ge henne dubbeldos för att hon skulle få sova bra. Och sen efter den natten så började allting att vända mot det bättre iaf! Absolut inget fel på henne nu, hon är så pigg och alla rutiner funkar precis som vanligt, hon har bara varit lite dålig de två senasate dagarna på att äta, men tror att det är för att hon har fått vattkoppor på tungan också, men när hon hade 39,8 graders feber osv så åt hon hur bra som helst! Roligt hur det kan vara ibland. Men igår kväll iofs så började det vända lite så det ser positivt ut iaf.
OCH HON HAR INTE HAFT NÅGON KLÅDA ALLS!

Tutte var iaf här igår kväll och såg Public enemies med oss, man får trösta sig med det! Och Micke var förbi sina päron igår och kom då hem med en flaska skumpa som hans pappa hade gett honom som dom hade haft liggandes hemma ett par många år..
Får öppna den kanske nästa nyårafton? Om man har något bättre planerat, onödigt att öppna den när det bara är vi två, för flaskan måste ju drickas upp, och jag är ju en sådan där snål jävel som trycker i mig bara för att inget ska gå till spillo, även om jag inte pallar mer!

Nåja, har inget vettigt att skriva alls idag, allting låter bara buttert och det ska inte vara buttert en sådan här dag. Är ju nyår, jag får iaf vara med min lilla tös och pojkvän iaf! Man kan ju inte begära mer, det är ju dom nu som är min familj! Och det är ju en familjehögtid! Enligt mig iaf.. Är nog mest butter för att jag inte kommit ut och fått något gjort denna vecka, har blivit lite för understimulerad helt enkelt så har väl börjat smitta av på humöret då jag känner mig så social..

Hejs.

Julen -09

Den var stressig, minst sagt! Har varit så sjukt trött! Och stress hela tiden, man ska vara överallt! Inte en lugn stund!
Men nu är den snart över, ska fira idag med småsyskonen tillsammans med pappa, sen ska jag ge mamma hennes julklapp och sen ska vi hinna träffa mormor och Affe och fika med dom idag, hann inte med dom igår, vart så sjukt trött så for bara förbi och lämnade deras klappar och hämtade upp Nellies.
Vi firade iaf julen i Råne hemma hos Mickes syster, Mickes föräldrar skulle till Finland och fira där också så vi firade tidigt på dagen hos dem, och självklart vart vi försenade! Skulle vara där klockan 11, men vi kom ut från vårat kvarter först 11..

Stackars storasyster har legat på infektionsavdelningen på sunderby sjukhus natten till julafton! Fick reda på det på morgonen så jag vart ju nervös som fan, Jarkko hade tydligen kommit hem på kvällen från en kompis och Nina hade varit helt okontaktbar då, så han hade ringt jouren, men dom ville inte ha dit henne ifall att hon skulle smitta, men Jarkko bar dit henne ändå, så dom tog feber och sänkan på henne och sen fick hon åka på akuten och vart då inlagd, dom tog ryggmärgsprov på henne.
Hon sa sen nu att det ila ända ner till tårna, och att hon hellre gör en hel ryggtavla än gör om det där! Och det kan jag förstå! Det är just det där som är skrämmande om man skulle få cancer och sånna där sjukdomar, det är dom där jävla proverna jag oroar mig för, fattar inte varför dom inte kan söva ner en när dom gör dom? Eller iaf ge en lustgas eller nå så man är lite i en annan värld..
Nåja, hon fick iaf åka hem igår igen runt lunchtiden då för hon ahde blivit mycket bättre när dom gett antibiotika i droppet så hon får fortsätta äta det hemma nu och sånt, hon hade övre luftvägsinfektion. Så hon kommer inte dö iaf som tur är!

Måste dela med mig av några bilder från igår iaf! Nellie var så himla söt igår! Först tittade hon jättenyfiket på tomten, sen när tomten rörde vid henne så  vart hon rädd och skrek! Får se nästa år då kommer hon som att vara med på ett helt annat sätt och förstå det där! Då kommer hon väl att tjata tillsammans med Emil och Elis om när tomten kommer;P

 

 

 



 


Inskolning!

I morse har jag och Nellie varit på hennes inskolning på dagis! Det gick jättebra! Vi var ju bara där i 1 timme och en kvart ca. Hon var lite blyg i början men sedan började hon ta för sig, det var bara en annan flicka där, gud så duktig hon var på att prata!
De är ju en nyöppnad avdelning, de andra som ska dit börjar inte skolas in förän i januari, så det är ganska så skönt att få börja försiktigt innan de andra också!

Just nu så sover Nellie ute i vagnen, väntar på att hon ska vakna, och pappa är här på besök också så vi har druckit kaffe och surrat.

Har också fått mycket gjort i helgen. Har hunnit baka massor, julhandlat, och storstädat! Har varit fullt ös hela helgen för oss, ingen lugn stund, och Nellie sover jättedåligt på nätterna! Hon vaknar hela tiden och skriker. Och det är nästan omöjligt att få henne att somna också! Hoppas att det blir bättre snart! Micke får inte alls natta henne, hon blir hysterisk om det inte är jag som går och lägger mig med henne.

Förresten! Den 28:e så ska jag till Mickes kusin och gadda mig! Ska bli så spännande! Ska göra om min gaddning på ena armen som jag gjorde när jag hade fyllt 18! Ska bli spännande att se slutresultatet, det kan ju knappast bli fulare än vad den är?

Nu vara social. Hejs!

Magsjuka!

Igår kväll när jag låg och skulle sova så hörde jag hur Nellie började kräkas. Hon vaknade ju såklart då och hade spya på hela sig själv och grät, var bara ta henne i famnen och springa till badkaret medans hon spydde och Micke fick torka upp efter oss. Och så har det hållt på inatt. Tvättat alla sängkläder från Nellies säng, var bara kudden hennes som klarade sig eftersom hon hade snurrat runt.

Ringde jouren och fick receptet på vätskeersättning så kokade upp det och försökte ge henne. Men hon vägrade så fick använda dospumpen och spruta in i hennes mun med tvång. Tog ca 5 min max innan hon kräktes upp det då. Tyckte så synd om henne! Stackars lilla flicka, hon var helt slut. Fast som tur var hade hon ingen feber. Vi sov på soffan sen. Och sen fick vi över till våran säng och sov senare. Inte så skönt att ligga på soffan men var lättare när hon höll på att kräkas då att bara lägga ut handdukar att ligga på osv, med teven på.

Men sen i morse när vi vaknade, fick faktiskt sova då till halv nio. Då var det som om ingenting hade hänt. Hon var glad och pigg! Och hon har druckit mycket, sån där barnsmoothie, kanske inte det bästa  men jag spädde ut den med vatten och hon drack hela flaskan! Och hon spydde ju inget efter det heller. Så nu behöver jag inte oroa mig för att hon ska vara uttorkad! Hon har ätit lite macka också, även det inte det bästa av mackor för vi skulle inte ge henne så mycket fiber sa dom, men vi hade ju inget annat hemma och det har ändå funkat.
Man var gode trött på morgonen själv! Så Micke har först nu farit på jobbet eftersom vi samarbetade inatt! Han var först på affären och inhandlade lite äpplen som jag ska riva åt tösen som hon ska få sen när hon vaknar från lunchluren. La henne ändå ute i vagnen fast jag egentligen inte tänkte göra det, men honsover alltid så bra i vagnen och hon var ju inte hängig idag så tänkte att det är nog bara bra för henne att få sova i frisk luft!
Vi får hoppas att hon kommer att sova inatt i lugn och ro iaf!

Hejs.

RSS 2.0