Det har gått bra hittills!

Ångesten igår släppte inte på hela dagen. Nu idag känns det lite lättare för nu har ju morgon rutinerna över.
Hon vaknade och skrek, men jag var lugn och försökte få henne att somna om, tillslut märkte jag att Micke blev mer och mer irriterad, hanville ju sova för han skulle upp och jobba så jag steg upp med Nellie. Då var klockan kanske halv fem.
Satte på tvn och gav henne sin vattenflaska och ett halvt rån och så satt vi där, hon sökte bröstet några gånger och försökte bita igenom tshirten men gick inte, hon var lite smått arg då. Men det har gått bra. Hon ville kramas mycket och sånt så det gjorde vi, tillslut så somnade hon i min famn! konkade bara tillbaka henne till spjälsängen och så la vi oss igen , hon sov då ändå till sju! Och hon skrek inte eller nå utan hon stod upp i sin säng och surrade lite med mig, tror det kan ha tagit en stund innan jag reagerade.

Hon åt ordentligt med gröt också, hela poortionen utan protest, tycker förr när man gett henne gröt på morgonen så brukar hon vara som sur och inte vela ha det.
Men när man borstar tänderna! Det är nog det värsta som finns, men man kommer ju inte ifrån det! Hon HATAR det verkligen! Jag har försökt göra på många olika sätt men inget funkar. Nåja, när hon har blivit några år så släpper det nog!

Nu ska vi leka lite, försöka hinna i duschen innan Jennan och Alexandra kommer också! Sen prov idag 12.50! Jag är så klantig, hade kollat fel även på dagen! Jag trodde inte provet var förän på onsdag! Så jag är nervös som fan! Ingenting vill som fastna i huvudet!

Hejs.

Nu är det slutammat!

Jag har sån ångest över att idag var Nellies sista amning. Känner en oro i hela magen, är det för tidigt? Men jag orkar inte amma henne mer! Hon sover så dåligt nu om nätterna för hon förväntar sig hela tiden att hon ska få snaska på tutten, så hon skriker i nästan en timme innan hon somnar om igen, sen vid halv fem när hon vaknar igen så orkar jag inte stå emot utan ger henne iaf. Och jag orkar inte stiga upp så tidigt för att sitta och amma henne i soffan.

 

Men nu är det bara att jag gör det! Kommer vara jobbigt nu ett tag framöver, men det kommer att bli bättre. Jag har börjat ta min concerta igen nu så det finns ingen återvändo. Kan inte bara ändra mig för mjölken är ju nu påverkad av medicinen.

 

Känns som att jag är elak mot henne som slutar så här tidigt att amma, känner mig så självisk! Hon kommer att överleva detta det vet jag. Men det känns så hemskt!

 

Jag måste ju starta med detta också så att jag har hunnit komma in på rätt dos av medicinen till i februari och att allt funkar, för då börjat jag ju plugga heltid och det är ett hårt tempo att läsa det då, det är mycket som ska tas in. Det känns ju omöjligt för mig bara nu när jag läser två kurser, då är det många kurser! Och med tanke på vilka problem jag hade med dosen redan innan jag var gravid då kan det ta ett tag innan allting är rätt nu också. För det var inte fullt tillfredställande förr heller. Nåja, ska inte prata sånt här iaf.

 

Väntar på att Micke ska komma hem iaf. Och att Nellie nu ska vakna för hon sover lunch, vi ska då dra på Intersport och kolla vinterjackor!

 

Vi fick igår förresten ett ullunderställ av Mickes syster som hon köper åt Nellie i födelsedagspresent! Det var storlek 80, och den var gode stor på henne, men hon ska ju ha den i vinter så hon kommer nog växa i den snart. Det är ju bara bra om hon kan ha den hela vintern så man inte behöver köpa en ny senare mot slutet. Hon fick också ett par ullstrumpor som hon kan ha i skorna eftersom om hon har halksockarna på sig under skorna så kommer gummiplopparna där att bli kalla.

 

Nu är det bara en riktig overall åt henne! Och vantar! Sen är Nellan redo för att krypa i snön:)

 

Hejs.

 


Övningkört + Godisdag!

Gissa om jag har längtat efter denna lördag! Jag älskar nu för tiden lördagar, för då får jag äta vad jag vill! Jag vill alltid ha pizza! Jag vill äta så mycket kolhydrater jag kan då jag får. Även om jag inte är hungrig eller sugen så sitter jag nästan och trycker i mig det jag vill har längtat efter hela veckan för att jag inte ska tänka på det i morgon när man är sugen igen.

Har varit med Micke, pappa och Nellie till min farbror Janne och hjälpt honom med nå lampr och eluttag som skulle bytas och allt vad det nu var. Sen efter det så har vi varit i sunderbyn hela dagen med Nellie, hennes kusiner skulle sova över där så dom har lekt för fullt.
Vi kom nyss hem i från dom, så nu är man helt slut. Och ska sätta mig och plugga snart också, har prov på onsdag. Har en stor jävla ångest över det! Kommer inte gå bra tror jag, jag vill ju så gärna ha VG i kursen! Men har en känsla av att jag inte kommer att lyckas, fattar inte hur jag ska kunna läsa på heltid sen! Bara nu har jag en sån grov jävla prestationsångest och jag läser bara två kurser, och ändå så pluggar jag nästan varje dag. Men det går ju så jävla sakta för mig!

Vi har även varit på toys r us idag också med Emil och Elis medan Nellie fick stanna med farmor och farfar. Emil ville dit och farfar hade tagit sina "vitaminer" som vi så fint säger:)

Just ja! Vi har ätit pizza där också, jag och Micke var och hämtade, men innan vi gjorde det så var vi ute och övningskörde med mig också, det gick hyffsar bra ändå, jag kvaddade ju inte bilen! Men jag fattar inte att jag ska kunna göra allt det där på automatik utan att tänka, tyckte det så komplicerat att titta överallt innan man skulle hinnaväxla och svänga i den där jävla korsningen och allt vad det nu var!

Och Nellie har gått jättemycket idag också och långt! Fan vilken brud vi har!

Nej nej, nu sluta sitta framför datorn iaf! Plugga plugga!

Hejs.

Stan.

Har inte skrivit på länge så tänkte därför nu snabbt bara göra ett litet inlägg.
har gått på stan idag helt ensam med Nellie, är lite tråkigt att  gå själv, men samtidigt så är man inte lika stressad då heller. Nellie somnade på bussen in och vaknade inne på MUS  och det var sista anhalten innan vi skulle på bussen igen så man slapp gnäll också.

Hoppade av på icaträdden och köpte köttfärd, 1672 gram för 39.90! Billigt är bra!

Nu är jag och Nellie hemma och pappa är också här, vi ska nu pröva göra lchf pannkaka i långpanna. Vi gjorde plättar igår, eller skulle göra, men det var inga, vart totalt misslyckade. Hoppas det blir bättre nu då . Det är ju ett annat recept. Men jag hoppar över baconet som man ska ha i, för jag HATAR ju bacon..

Förresten köpåte en jättefin polotröja eller tunika eller vad fan det nu är på stan. Var lite konstigt, prövade en vit i samma storlek men den var som ett tält på mig, så det blev en brun. Och sen har jag köpt ett par till vinterskor också! Dom var egentligen lite för stora på mig, men det gör inget, för storleken under var ganska bra, men långtån tog emot lite på den så . Och jag vågade inte chansa på om det skulle gå ut sig eller inte.

Nu göra lunch. Hejs!

Lite tidsfördriv.

1. Hur gammal är du om fem år? 26.
2. Vem var den sista du träffade? Min dotter Nellie.
3. Hur lång är du? 160 cm.
4. Vilken var den senaste film du sett? Inglourious Basterds.
5. Vem ringde du senast? Mikael.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? ja det kan jag göra, men att gå ut till helgen vet jag inte.Jag har inga kläder att ha på mig:(. Till Jennan.
7. Vad är dagens planer? Dagen är snart slut så varva ner ska jag försöka göra.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Måste nog säga sms.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Dom var sambos förr, nu är dom separerade.
10. När såg du senast din mamma? Idag.
11. Vilken ögonfärg har du? Blå
12. När vaknade du idag? 04.30, Sen efter ett tag fick jag somna om till 07.30
13. Har du någon gång hittat en katt? Ne, inte det.
14. Vilken är din favoritplats? Under Micke.
15. Vilken plats föredrar du minst? Mitt ute i skogen bland massa mygg
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Villa, volvo och fler barn. ;)
17. Vad skrämde dig som barn? Gremlins.
18. Vem fick dig att skratta senast? Nellie
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Säkert inte men jag har inga.
20. Har du stationär eller bärbar dator? Båda och.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Naken eller trosor.
22. Hur många kuddar har du i sängen? 3..
23. Hur många landskap har du bott i? Ett
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Jo, det har hänt
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor
26. Är du social? Det tycker jag väl, men blyg.
27. Vilken är din favoritglass? En coop glass med hasselnötssås i.
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Då skulle jag nog köpa ett hus 
29. Tycker du om kinamat? Gott i kistan!
30. Tycker du om kaffe? Väldigt bra.
31. Vad dricker du till frukost? Smoothie
32. Sover du på någon särskild sida? Vänster
33. Kan du spela poker? Nej.
34. Tycker du om att mysa? Det bästa som finns!
35. Är du en beroendemänniska? Ja av allt!
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej.
37. Vill du ha barn? Har en, och ska ha fler!
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska
39. Har du någonsin åkt ambulans? Japp.
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet
41. Vad spenderar du helst pengar på? Det måste nog vara kläder
42. Äger du dyra smycken? Ne inte så värst
43. Vad ser du om du kollar till höger? Altandörren.
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Youghurt.
45. Vem är den roligaste människan du känner? Tuttee!
46. Välj ett ärr på din kropp? Ja..
47. Vad har du för ringsignal? Speedy Gonzales, jag vet jag sak byta.
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Tror inte det.
49. Flirtar du mycket? När jag är singel så JA.
50. Vart togs din profilbild för din blogg? I storforsen.
51. Kan du byta olja på bilen? Hm, har aldrig testat så jag vet inte. :)
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej
53. Vilken var den senaste bok du läste? Psykologi.
54. Läser du dagstidningen? Japp, varje morgon
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Inte just nu
56. Dansar du i bilen? Ja!
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Vakna med the voice,
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Bra fråga.
59. När var du i kyrkan senast? På Nellies dop.
60. Vilka personer utmanar du? Alla som läst min blogg! Så ser jag också vem som kan ha kikat in:)

Nu förstår jag!

Jag har undrat hela gårdagen vad fan polisen gjorde på MITT kvarter och i MIN trappuppgång! det kryllade av dom igår, dom var först bara två vanliga poliser men det kom bara fler och fler och sen var dom med hund och kollade vår trappuppgång och nsd var där och allt.
Tankarna gick i huvudet: Är knark?, Är den en psykopat dom jagar? TÄNK om det är ett barn som är försvunnet!?

Fick världens noja, jag har blivit så orolig av mig nu för tiden sen jag fick barn, tror alltid det värsta och kan aldrig släppa det riktigt.

Men så var det som tur bara en skåpbil som hade blivit stulen och störtat ner från vägen på gångbanan, och sen hade nå vittnen sett han springa upp i en trappuppgång (antar att det är våran trapp då).

Nåja, nu är det där släppt för mig iaf:)

Nellie ligger på golvet och käkar GI bröd, hon tycker så mycket om att äta macka, jag och pappa var på stan igår och jag gick till mat och prat och frågade om det gick bra att jag bara köpte en liten brödbit som dom har till lunchen som man får äta medans man väntar på att ens riktiga lunch ska bli klar, för jag hade glömt rånen hemma. Men killen var så snäll och sa att han själv hade barn och vewt hur det är, så det var bara att ta, så jag slapp betala! Tänk att sådana där så gester kan göra en så glad!

Det är inte många människor nu för tiden som har vanligt hyfs i sig, jag var på väg ut från Vero Moda med min stora klumpiga vagn(JA Micke, jag pikar dig, vi ska ha en till vagn!), och deras dörr öppnas utåt så om vagnen blir lång och är stor så kan det vara ganska jobbigt att ta sig ut om ingen håller upp dörren åt en.
Men det var först en gammal tant som var på väg in, hon höll inte upp dörren, men hon skulle in före jag skulle ut! Och sen var det ytterligare en till tjej som  sket i att hjälpa, sen på tredje gången när jag hade vänt vagnen så jag stod först så jag skulle nå dörren så kom det en tjej och frågade om hon skulle hålla upp dörren åt mig!

Visst, det är inte omöjligt att ta sig ut med vagn, det klarar varenda människa, men det är fan mer omständigt!

Köpte mina brallor nu förresten:))

Och hann med att plocka upp och dammsuga och skura lägenheten också igår, fast det bnörjade jag med efter att Nellie hade fått kvällsgröten! Men fan så fort det gick att städa! Tanken var egentligen att Nellie skulle få sova klockan sju, för hon hade vaknat redan klockan tolv för hon sov medans jag var på skolan mellan elva och tolv. Men hon var inte så grinig så hon fick sitta och titta på och följa efter dammsugaren.

Nåja, nu sitt jag bara och berättar allt tråkigt. Så vi sätter punkt här.

Hejs.

Tand nummer 7 och 8 !

Två nya tänder har tittat fram på Nellie. En uppe och en nere. Hon bits nå fruktansvärt mycket nu för tiden!
Har i helgen varit på stan både på fredagen och på lördagen.
På fredagen var jag med pappa. Jag köpte honom en ny stickad tröja, tycker det är dags för honom att ha lite andra kläder, han använder ju bara skjortor. Ska få honom att handla ett par riktiga jeans också och inte bara använda jeans från coop som sitter som ett arsle på honom.

Sen på lördagen så var jag med Micke och knatade, men det var inte mycket. Efter det så åkte vi på leos lekland igen, men denna gång med Mickes syster och hennes barn. Nellie tycker verkligen om att vara där. Och det är ju så kul med de andra barnen!
Sen på kvällen så var Micke och åkte inlines med Moa och Micke, dom var i luleå denna helg och det är ju inte så ofta man träffar dom.

Var även på bio i fredags tillsammans med Thomas, vi såg Inglourious Basterds, jag trodde faktiskt att den skulle vara så mycket bättre, tyckte faktiskt att den var rent av seg. Alldeles för långdragen!

På söndagen så var vi med Jennifer och Martin, Micke och Martin fick åka iväg efter nån timme med barnen så jag och Jennifer fick sätta oss och plugga. Men vi vart likförbannat inte klara. Har nu idag gjort klart det jag kan, men jag kunde inte svara på alla frågor. Så får lämna och be om att få träffa våran lärare så hon kan sitta och förklara så att jag förstår.
Man kan ju skriva av ett jättelångt svar direkt draget från boken, men vad hjälper det mig egentligen om jag inte i själva verket fattar vad dom menar?

Sen idag så har jag umgåtts med pappa, vi tog en promenad och hamnade hemma hos Karin och Alf, satt där och drack kaffe och Nellie fick leka med karins dagbarn, alla tyckte det var jättekul! Fick även min skinnjacka lagad! Perfekt!
Får se om jag kommer att knalla dit nå mer i veckan kanske eller nästa, dom tyckte att det var så roligt att vi kom förbi och ville att vi skulle börja komma mer regelbundet!

I morgon så är det skola. Pappa ska vara med Nellie då. Och jag undrar om jag skulle passa på att i samma veva dra och köpa dom där baggyjeansen jag hittat på stan.

Hejs.

Vilken vecka!

Ja, i torsdags så slaktades Bella, hon blev inte av med sin fång, hon vart bara sämre och sämre.
Och på fredagen så var vi och tog bort Amanda, hon var så gammal och hon hade löpt allt för länge, hon mådde inte alls bra, hon hade inte ätit sen måndagen.
Det var så hemskt, när vi kom innanför dörren i Piteå på morgonen så låg hon bara där, hon lyfte inte ens huvudet, hon viftade bara på svansen, annars så brukar hon komma fram brölandes och hälsa, men hon orkade inte det.
Hon fick iaf leva ett långt liv, hon skulle ha blivit 12 år den 1 oktober.
Camilla var med hos veterinären när vi tog bort Amanda, det var ganska hårt för henne. Men tror mamma hade det värst, men man blir ju naturligt mer orolig för Camilla, hon är ju bara 10 år. Men hon ville avra med på det sista andetaget, tycker det är väldigt starkt, jag klarade inte av det när Zeb togs bort, det gjorde för ont för mig. men jag klarade det nu med Amanda iaf. Det är jag glad för. Önskar att jag hade gjort det med Zeb också..
Joel ville inte vara med, han ville vara hemma med Ayla under tiden. Så Micke fick vara med honom under den tiden.

På fredag kväll så var vi på Asian kitchen och hade överraskningsfest för Carola som fyllde 40 år. Snacka om att hon vart förvånad när hon knallade in så var vi 17 pers där! Hon hade nog en toppendag! Hon kom dit direkt efter att hon hade fått vara på spa och njutit. Så vi åt, sen for dom ut på krogen. Jag tog då bussen hem. Var ju ut förra helgen och kan ju inte hålla på att springa ute hela tiden heller!

På lördagen så var jag, Nina, Micke, Nellie, Joel och Camilla på Leos Lekland och lekte, det var kul. Nellie tyckte också om det faktiskt! Nina frågade om vi skulle med, hon tyckte att ungarna kunde behöva få fara dit och tänka på annat, och det hade hon ju helt rätt i.
Sen for vi hem så Nellie fick sova, hon var helt slut efter att vi varit där!
Var med Martin och Jennifer och Alexandra efter det.

Idag så tänkte jag att vi skulle åka på Toysrus och titta på leksaker inför när Nellie fyller år så vi kan se vad vi vill att folk ska köpa åt Nellie tills hon fyller år. Om Micke orkar göra det när han kommer hem. Han är just nu med Martin och Alexandra. Tänk att hon snart är ett år!

Hade hoppats på att få mitt bostadstillägg i fredags, men det hade inte kommit in,känner mig smått less, men men. Jag sparar ju pengar, då kommer jag nog att få dom nu på fredag istället. Och då får jag ju för två månader retroaktivt. Dom pengarna behövs!






Amanda och Camilla förra hösten.


Nina och Bella förra sommaren.

Så blev man på bättre humör igen!

 

 

 

 

Hon är så underbar! Jag kommer ihåg när jag träffade en gammal "vän" ganska nyligt efter att jag fått veta att jag var gravid. När jag berättade det till honom så tittade han på mig, skakade på huvudet och sa att jag förstör mitt liv, sen vände han ryggen till och gick. Ingen gratulation eller ens ett hejdå fick jag.

Jag tänker så här.
Vem förstör sitt liv egentligen? Han som lever ett liv med ständig fylla, ångest och ännu mer fylla efter ångesten han hade fått på grund av fyllan. Raggar upp småfjortisar som går nian någon gammal rishög. Samlar på sig en massa skulder för något så enkelt som parkeringböter. Behöver jag säga mer?
Jag menar inte att man inte ska vara ung och leva livet och festa, det ska man göra, men nu pratar jag om destruktivt levande. 

Jag har en underbar dotter! Hon är frisk, jag är frisk, hela min familj är frisk! Jag pluggar nu, jag fixar allting som jag behöver fixa, jag är lycklig!

Är du lycklig? Är du nöjd med ditt liv?

Hade jag inte blivit gravid, så hade mitt liv varit rent ut sagt sorgligare än ditt, det liv jag levde innan jag fick veta att jag var gravid kan man inte kalla liv.
Hade jag inte blivit gravid, så kanske jag inte ens hade levt nu, eller så hade jag inte varit frisk iaf?
Jag satt i skiten ordentligt, jag sabbade verkligen allt, men jag fick en ny chans att få VILJA leva. Jag fick min Nellie.

Jag fick min motivation! jag fick det jag behövde för att mitt liv skulle ha en mening! Och detta är den största gåvan jag någonsin har fått, och jag hoppas på många fler liknande gåvor!

Nu älskar jag mitt liv! Nu kan jag uppskatta allting jag får göra! jag kan uppskatta när jag får fara ut och käka på restaurang, och när jag får ta en krogrunda med Carro. Innan så var det vardag, aldrig klar i skallen.

hejs.

Jag är så arg, så arg!

Inte ens föräldraledig i en månad får Mikael vara!
Nej, då ringer åke eriksson och skäller på honom och talar om att han ska söka ny personal som faktiskt vill jobba och slänger på luren!
Micke fick inte ens vara ledig på sin semester! Även den fick han ju avbryta och åka tillbaka och jobba!
Micke är jätteduktig på att jobba! Även om han är sjuk så åker han på jobbet! Jag har fått tjata på Micke så att han ska ta ledigt, men nu börjar jag förstå honom kanske varför han vill vara på jobbet, han får ju skäll annars!
Nog för att Micke inte tar åt sig så mycket av vad åke säger, men Micke är så jävla snäll av sig och orkar inte bråka så han gör ju oftast bara som man säger för att slippa höra.
Det är väl ändå hans förbannade jävla rättighet att få vara hemma med sitt barn!? EN MÅNAD! EN JÄVLA MÅNAD OCH DET BLIR ETT JÄÄÄVLA LIV!
Den här månaden som Micke har tagit ut, är den enda föräldraledigheten vi har tagit ut. Hur i helvete ska det vara när man ska ta ut den resterande 450 dagarna!? Visst, alla dom dagarna kommer inte Micke att ha ut. Men nog fan ska han få hälften av dom iaf! Det är iaf 200 dagar. Jag har ju ändå redan varit hemma med Nellie i 10 månader utan att behöva ta ut föräldraledigt! Så Micke förtjänar ju också att få vara ledig och umgås med sitt barn!

Helvete vad jag är arg, jag sa till Micke att han borde ringa facket, men säger att det är ju ändå ingen ide, kan ju bara bli värre, han är ju så där mot alla sina anställda och han har ju alltid hållt på så, bara inse att det är så här.
I helvete heller anser jag, men vad ska man göra? Joo, jag får helt enkelt skriva av mig i bloggen!
Sa till Micke att det kanske är dags för honom att börja på universitetet och plugga till det han pratat om förut om att han ville bli, men han säger att han inte orkar plugga, men vi har iaf kollat platsbanken på arbetsförmedlingen.
Tycker att det är viktigt att man trivs på sitt jobb! Det är där man spenderar halva sin vakna tid! Och jag undrar hur många det är egentligen som trivs där på åke som jobbar?

Visst, nog förstår jag att ens chef inte kan vara vän på samma sätt som man är mellan de anställda, en chef måste vara hård, men åke är inte hård, han är ett rikspucko..
Varje vecka nästan så har har han sagt något elakt eller otrevligt eller hotat någon av hans anställda. Alltid är det något.

Han förtjänar inte sin position, han förtjänar dask över ändan och en loska i nyllet..

Hejs.



RSS 2.0