Det där med böcker

Jag tänkte idag att jag skulle föreslå för Carro om vi kanske skulle ta och åka in till kulturens hus på deras bibliotek, dom har öppet från 11-15. Man kan inte bara sitter hemma tills Micke slutar jobbet, sen ska vi åka och köpa en jacka åt Nellie är det tänkt iaf.
Sen hur vi ska fira valborg det har vi ingen aning om, kanske grilla iaf. Ska vara med Carro också tror jag, för hon hade ju inte heller någon aning om vad hon skulle göra idag, hon ville ju inte supa, hon ville ju bara ta någon öl.

Och Nellie drack igår både från en sån där sugkopp och flaska, jag blir så glad, ska pröva köpa ersättning nu idag då åt henne så ska hon få pröva återigen att dricka.

I lördags så var jag på middag på kronan med Carola. Det var någon middag för Studiefrämjandet, hade det jätte trevligt, och Stefan, den ena pianisten från Så ska det låta var där och sjöng och spelade gitarr för oss. Han var så duktig! Man blir så imponerad när man lyssnar live!
Sen mellan spelningarna så kom han och åt tårta och pratade med Carola. Dom känner varandra sen barnsben tydligen, så dom pratade gamla minnen, och framtiden osv.
Den jag förstod var att han har ett sjuhelvetes sifferminne, han kommer ju ihåg när ALLA fyller år.
Drack även min första pilsner på typ 16 månader! Och den var så jävla god! man vart som sugen på att fortsätta vidare ut på krogen och ta några till. Men det var bara att åka hem och vara med sin familj, hade till och med lillasyster som var hemma och väntade på mig, hon ville så gärna sova över hos oss så det är ju klart att hon får göra det.

Jag har faktiskt tänkt ta mig ut på krogen i sommar iaf, det är som lite svårt att ta sig nu när hon har varit så dålig på att få i sig vätska, det har bara funkat att amma, hon har ju inte velat dricka speciellt bra från flaska eller sugkoppen.
Men sen nattammas hon ju också fortfarande, och när hon har slutat nattamma, då kan jag ju gå ut på krogen , för då dagen så är det enkelt att bara ge henne gröt och vanlig mat att ge henne det, för hon är ju så duktig på att äta mat.

Tidigare så vägrade hon ju att äta fruktpure, hon vägrade så då plockade jag fram broccolipure och det åt hon för kung och fosterland, det var verkligen jättegott tycker hon! Haha, man ska ju inte klaga egentligen! men nu äter hon ju allting bra.

Orkar inte skriva mer nu.
Hejs!

Panik

Det känns som om jag har panik just nu när jag inte förstår hur jag ska gå tillväga med vissa saker?
håller på att bängla med försäkringskassan, och vet inte vad jag ska göra, och vem jag ska prata med, eller något alls!
Jag blir helsnurrig. Och sen när jag ringer så får jag itne tag på personerna. Känner en aning panik faktiskt! Känns som om allt detta kommer att skita sig.

Annars då?Jag köpte två par skot i tisdags när jag var på stan med carro igen. Sen i onsdags så var jag  och Nellie med Jennan och hennes lilla Alexandra och käkade lunch på Mon ami och var på vårdcentralen två gånger den dagen. Det var trevligt att äta lunch med dom, så det tackar vi för.

Och annars så har jag bara varit hemma denna vecka, suttit ute i solen på altan igår med Carro. Nellie sov i över två timmar igår när hon fick sova utomhus! Skönt nu när snön har börjat tina bort från baksidan så man snart  kan köra vagnen till baksidan istället för att lyfta den genom lägenheten.

Gjorde precis lunch, och gav Nellie lunch så det vart en paus i detta inlägg.  Fy fan vad hon äter bra Nellie. men hon ahr problem med det där att dricka, hon spottar ju bara ut det! Vill få i henne mer vätska så hon kanske får det lättare att bajsa, nu kommer det ju bara såna där smålortar typ 3 ggr om dagen.

Snart slutar Micke att jobba, och då jävlar ska vi åka och storhandla! Haha av någon anledning så har jag sett fram emot det hela veckan! Har gått och tänkt på det flera gånger om dagen, och planerat i skallen vad jag ska köpa, skrivit inköpslista och haft mig.

Nu måste jag gå och diska upp i köket lite saker som jag inte ska stoppa i diskmaskinen! Har jag sagt att diskmaskinen är det bästa inköpet vi har köpt till lägenheten? Det är så mycket roligare och lättare att komma igång med att laga mat när man vet att man inte behöver diska så mycket. Och sen blir det mer ordning runt om i hemmet! Även om vi är ganska så dåliga på att stoppa in allt i diskmaskinen.
Måste plocka upp lite i vardagsrummet också ser jag nu när jag vänder mig om. allt ser så sjaskigt ut just nu.

Hejs.

Stan

Idag så har det inte hänt speciellt mycket, har varit på stan med Carro för hon skulle köpa ett par jeans från Carlings, så vi köpte dom och sen gick vi på Roasters så jag fick käka lunch och dricka latte.
Har inte varit där efter att dom renoverat och det har blivitr jättefint där.
Men jag är väldigt besviken på dom för dom har tagit bort mackorna som jag alltid köpte där förut, dom där med mörkt bröd och ost och skinka på. Tyckte dom var så goda!
Nä nu fick jag köpa mig en bagel, på den var det rödlök skinka och kalkon, tomat, gurka och groddar och sen creme cheese på den, har aldrig ätit bagel förr, men nu har man prövat, och nog var det gott. Men det känns lite illa att köpa en latte och en macka för 95 kr. Jag kanske är snål, men vad fan? 

Sen gick vi runt och kollade skor åt mig och kläder åt Nellie! Är fortfarande sugen på att köpa nellie den fina jeans jackan, men jag vet inte riktigt än. Hon skulle iaf behöva ett par fodrade brallor!
Och jag söker ju som sagt efter ett par skor som jag kan ha på sommaren och som jag kan promenera i om jag vill (med andra ord ingen klack) och som jag kan ha leggings till. Och det är svårt att hitta ett par sådana med mina äckliga feta fötter!

Tycket att dom har alldeles för få nummer per år av tatuerings tidningen idea tattoo. Tycker att man alltid hinner åka och kolla flera gånger om den har kommit till kiosken där! Nu när jag var och tittade så hade det inte kommit en ny, men det hade kommit en sån där stor med stjärnor som tema, men ides inte köpa den. Jag är inte intresserad av att ha någon sån tatuering och jag tror inte att Micke är intresserad av att rita dom heller.

Håller på att söka fram ett motiv till Nellie tatueringen, jag är öppen för förslag. Känner just nu att jag skulle vilja ha ett snyggt svärd med Nellies namn och födelsedatum på.
Micke ska kanske också vara med på att göra en sådan tatuering tillsammans med mig! Det skulle verkligen vara romantiskt att åka och tatuera sig tillsammans:)
Micke kanske borde rita upp tatueringen? Fast när jag frågat honom hur han vill att den ska se ut så säger han bara att han inte vet än vad han vill ha för motiv.

I morgon kommer pengarna! Åh så skönt! Brukar aldrig vara pank i slutet på månaden när pengarna kommer, men denna gång har jag lyckats med det, + att jag gjort slut på 1000 kr som jag har haft undansparat. Ångest!

Hejs.



Nellie har fått sin första tand!

Igår så kom Nellies första tand upp, den är så liten och söt! Vilken lycka, men satran när den kommer upp ordentligt, jag vet inte om jag kommer att vara lika lycklig då, får hoppas att hon inte kommer att tycka att det är roligt att bita mig när hon ska ammas, hojja. Förstår inte hur folk  klarar av att amma sina barn som  har fått en massa tänder. Kommer väl förstå det ännu mindre sen när det händer mig! Jag hoppas nog redan nu att det inte ska komma nå mer, jag vill ju itne sluta amma riktigt ännu. Resten kan ju få komma om ett halvår!

Sitter här och funderar på hur jag ska prata med mina småsyskon, dom behöver nog prata lite ut i allt bängel som vi har inom " familjen" just nu. Man kommer aldrig riktigt ifrån det som man vill komma ifrån, men när man väl är myndig och inte är lika beroende av sin familj utan är självförsörjande och så vidare, så kommer man en bra bit på vägen.
Jag menar inte att man ska överge sin familj, men man behöver inte vara inblandad mitt i skottlinjen och man kan ta avstånd från dom, och ha den relation som man själv vill ha.

Jag kan säga att när jag inte längre var ekonomisk beroende av mina föräldrar längre och hade en egen lägenhet som dom inte hade något med att göra så var det som om en stor sten lyftes upp från mitt bröst, det är det bästa som hade kunnat hända mig! Jag var väldigt låg då, mådde it alls bra, men jag mådde betydligt bättre då!

Nu har man bara ansvar för mina småsyskon, att se till att prata med dom, och se hur dom mår, höra på vad dom har att säga, se till att dom förstår att om dom behöver så har dom en fristad hemma hos mig! Jag behövde det när jag var liten, och jag hade då min storebror Peter.
Sen när dom är äldre och flyttat hemifrån, det är då man kan pusta ut ordentligt!

Nä jag har egentligen inte tid att sitta här, måste vara med Nellan nu!

Hejs!

Min stackars lilla gumma!

Det visade sig när vi var på BVC och hade läkarkontroll att det även var dags för vaccinartion, det var vi inte beredda på!
Fast det kanske var lika bra det, för jag blir så nervös och ligger och tänker och gruvar mig för det flera dagar i förväg! Var så sist.
Tycker så synd om Nellie, det gick inte riktigt lika bra denna gång. Sticket  gick bra men när dom började köra in innehållet så började hon gråta och det lät verkligen hemskt! Jag höll på att börja gråta. Känns så hemskt att sitta med henne i famnen medans hon får ont och inte göra något åt det, att inte vara hennes hjälte som tar bort dom! Men det är ju viktigt att hon får vaccineras, men det förstår ju inte hon.

Som sa att allt lät bra i hennes lungor också, jag berättade om hur hon har varit sjuk och om hennes hosta, men dom tror att det bara var en långvarig förkylning.
Men jag ska få träffa en läkare om en månad, för hon tittade neråt? Jag förstod inte mycket av vad dom sa, men att bebisar gör så, men man ska växa ifrån det, därför dom vill att hon ska träffa en läkare om en månad, för att se hur det ser ut då. Det kan vara ett tecken på att skallen växer för fort sa hon. Så jag känner mig väldigt orolig för det nu, trots att dom sa att det inte var något jag skulle oroa mig för, hon sa tt dom söker ju som fel för att man vill vara 100 % säker, men även det betyder ju att det kan vara något?

Vad kommer dom att göra om det är så att hennes huvud växer för fort?
Kan det vara livshotande?

Hejs.


Det är så man blir mörkrädd!

Läste alldeles nyss precis i Aftonbladet om att någon jävla vice chefsåklagare i Gävle vill åtala barnmorskor som skriver ut p piller till flickor under 15 år för medhjälp till våldtäkt!?
Jag anser att om han ska åtala barnmorskor som gör sitt jobb för medhjälp till våldtäkt så ska han dömas till medhjälp till mord!
Tänk vad många foster som kommer att mördas för att barnmorskorna inte skrivit ut p.piller till unga människor av rädsla för att bli åtalade? Jag tycker det är hemskt att det finns sådana lagar!?
Det är dags att se över lagarna, år 2005 kom den nya lagen om att det alltid räknas som ett övergrepp att ha sex med en person under 15 år, även vid samtycke.
Visst man är kanske inte redo för att ha sex när man är i den åldern, för man kan alldrig rikitgt förstå konsekvenserna av att ha sex i den ålden, som tillexempel vad det verkligen innebär att bli gravid, om att leva med HIV? Jag hörde en gång att en 12 åring faktiskt förstår bättre än en 15 åring, tror det var dr.Phil som sa det när dom paratade om när man skulle ha sex.
Nåja, hur som haver så tycker jag att det var en korkad lag. Det får mig att tänka tillbaka på mitt ex när han och jag var tillsammans.
Jag gick i åttan när vi vart tillsammans och vi var tillsammans i närmare två år. När vi träffades så var han 17 år och oskuld, jag var inte oskuld.

Tänk om han hade blivit åtalad för övergrepp för den gången jag tog hans oskuld? Snacka om att han skulle få ett olyckligt minne av något som så många, även jag, anser ska vara ett speciellt minne?

Och tänk hur det kanske blir för barnen som uppkom genom att deras mamma inte klarade av en abort, för dom anser att det är mord och då väljer att föda barnet. Dom kom då till just för att en barnmorska vägrade deras mamma att skriva ut p.piller till deras mamma, och deras mamma kanske abslout inte var lämpad för fem öre att bli mamma? utan fullständigt skiter i dom, dom kanske spöar skiten ur dom, dom får höra hur värdelösa dom är osv. Det finns sånna fall även om man som barn var planerad. Men jag tror att det kommer att ligga allt fler familjeutredningar på socialens skrivbord.

Nej hojja, jag ser bara en massa konsekvenser med allt det där. Jag kan inte finna en positiv sak med allt det där.

Kan ni se det? Snälla, berätta då för mig!

Nellie tar powernap, och vi ska vara på 6månaders kontroll klockan 10.45, ska då se vad dom har att säga om Nellies hosta, och om att hon varit sjuk så mycket, hennes hosta har blivit värre, igen!
Jag blir så jävla orolig för henne? Tänk om hon har något fel på sitt immunförsvar? Tänk om hon har någon allvarlig sjukdom?

Tänk om det är mitt fel och det går inte att bota?

Hejs.

Han har noll i minne!

Jag kan inte göra annat än att skratta åt min lilla Mikael!
Måste bara börja med att säga att det gick hur bra som helt med hur jag skulle täcka Nellan när vi skulle gå med barnvagnen längst ner på Hertsön till Carola, det visade ju sig vara så att det var så att vår Emmaljunga åkpåse var tänkt  till sittvagnsdelen och inte till liggvagnen, det är därför vi alltid har tyckt att vår åkpåse har varit så olik alla andra, eftersom den var så pass mycket längre undertill, känner mig ganska så korkad och generad över att jag inte har förstått det innan, det fanns ju faktiskt till och med håö i åkpåsen för att man skulle kuinna använda bältet också.

Vart sittandes hos Carola hela dagen tills Micke slutade jobbet, han ringde när han kommit hem och frågade om jag hade tänkt stanna där, men jag sa då åt honom att vi måste åka och handla och sen lämna in en blankett på försäkringskassan och det var nu, jag frågade honom också om han skulle hämta mig eller om jag skulle knata hem, men då ville han hämta, så jag satt och väntade på honom. Vill nu även påpeka att jag ringde en extra gång innan han åkte och sa åt honom att han skulle ta med blanketten som låg på köksbordet så vi slipper åka hem och hämta den efter att han hämtat mig.
Sen när han väl kom så sa att att han inte kunde ta med vagnen eftersom han hade sommardäcken i bagaget, så jag och Nellie gick då hem för jag ville inte lämna vagnen eftersom jag behöver den imorgon när vi ska på bvc, får så jädrans ont av att bära i bärsele.
Sen då skulle vi åka till Försäkringskassan, Micke svänger av mot kvantum i rondellen istället för att köra in mot stan, frågar honom då vars han är på väg för vi måste ju på försäkringskassan, det hade han glömt, men han hade inte bara glömt att vi skulle på försäkringskassan, utan han glömde att ta med blanketten från köksbordet!
Så det var bara att vända och åka tillbaka mot Hertsön igen. Just innan vi skulle in i rondellen så kommer Tutte knatandes, så hon fick åka hem med oss eftersom hon egentligen hade tänkt gå hem!
Sen när vi väl hämtat blanketten, då glömmer han igen vars vi ska!
Suck.
Fast sen när vi sen väl var framme så hade dom ju ingen lucka som man kunde lämna in blanketter och sånt i, utan fanns bara för arbetsförmedlingen. Men som tur var så jobbar ju Mickes mamma brevid försäkringskassan och vi hade precis träffat Mickes pappa som stod och väntade på att hon skulle sluta jobbet, så vi ringde och körde upp bakom dom eftersom dom hunnit åka så lämnade jag pappret åt henne och bad henne att lämna in pappret i morgon åt mig så jag slipper ta mig in till stan.

Sen efter det så åkte vi och storhandelade, på coop på Örnäset faktiskt, och för en gångs skull så hade som inte slut på allting som man skulle handla.Vi handlade även välling åt henne, ska göra att tappert försök när hon blir 6 månader att få henne att dricka välling, det är så nyttigt för dom, så jag vill så gärna få henne att ta det, hon tar ju inte flaska över huvudtaget, men hon kanske gör det nu, det skadar ju inte att försöka?
Sen köpte vi faktiskt frukt åt henne. Hon är så himla duktig på att äta också så jag tycker att hon förtjänar att få smaka frukt också!

Ikväll är det Greys anatomy! Jag längtar! Jag tycker om den serien, jag är lite smått nördig när det gäller tvserier, fast jag HATAR Lost, Prison break och 24 och dom där nördserierna.
Micke gillar dom serierna och nöter dom, men så fort han slår på ett sånt avsnitt så lägger jag mig med huvudet i hans famn och blundar och så får han stryka mig bakom örat och kela med mig!;)

Ska nu gå och störa honom, ser att han har somnat på soffan själv nu;P
Hejs!

Tur och Otur!

I förrgår på kvällen så vaknade Nellie och var jätteledsen, hon kändes varm så jag tog fram örontermometern och den visade 38,1 grader, så då fick hon en supp i rumpan och sen fick hon vara vaken och gosa med oss ett tag innan hon fick lov att somna om igen.
Vad less jag blir, tredje gången hon har feber. Varför ger det inte med sig? Tycker så synd om henne.
Fick tjaffsa lite med Micke då om att han skulle ta ut vård av barn dagen efter, för jag var tvungen att åka in till stan och åka på möte och sen gå på försäkringskassan och lämna in ny ansökan om aktivitetsersättning eftersom min går ut sista juni. Jag ville ju inte börja släpa med Nellie när hon har haft feber, hon hade ingen feber på morgonen, men hon ska ändå inte ut anser jag.
Så jag fick fara in till stan och göra mina ärenden själv, och skönt var det faktiskt att få sånt gjort. Men jag glömde lämna in ett papper, så jag vet inte hur jag ska lösa det nu. Får be Micke köra förbi försäkringskassan sen när han slutar så får vi lämna in den eller nå, sista ansökningsdagen var idag(ajaj!).

Ska påminna Micke om att han ska förbereda och fixa ut i sin semester nu idag. Han ska även ta ut pappaledighet så han blir ledig halva juli, och sen hela augusti! Det kommer att vara så skönt att vara hemma med honom då!

Hoppas bara han inte bangar på det nu, jag försökte få honom att han kanske skulle ta ut pappaledighet några dagar i veckan från och med Nellie fyllt ett år, för jag hade tänkt börja plugga och läsa klart några ämnen som jag har kvar för att få gymnasiekompetens, men han sa att han inte kunde, han vågade inte ta ut sin ledighet på det viset, eftersom man ska vara glad att man ens har ett jobb i dessa tider som han så fint sa. Visst har han rätt, men jag tycket att det är lite att ta i, men vad vet jag ? Jag har bara jobbat för Hugosons innan och det var ju bara efter skolan och helger och lov, var ju somm inget heltidsjobb så jag har ju som ingen erfarenhet av hur det funkar. Det finns ju regler, men han säger att det går ju att kringgå dom också.

Förresten, igår när vi skulle göra mat, så hade vi väldigt tur! Vi hade beslutat oss för att grilla! För det är ju så ruskigt gott! Så när vi precis hade grillat klart och sen ätit klart, så började det först hagla ute, och sen snöade det! Haha! Vilken jävla bra timing vi hade! Men idag skiner solen för fullt också! Så det gjorde nog ingen skilnnad det lilla snö som kom.

Nellie sover nu iaf, vi steg upp runt 06.20, sitter nu och väntar på att hon ska vakna så jag kan byta blöja och packa in henne ivagnen så ska vi knalla ner till Carola och dricka kaffe och umgås!

Har bara ett problem i min skalle! Jag och Micke bytte från liggvagn till sittvagn när vi skulle till Haparanda, men nu när vi ska knalla på ute så vet jag inte hur jag ska göra! Vi har ju ingen fotsack till vagnen, har ju bara en åkpåse, hur fan ska jag göra? Räcker det om man bbara bäddar om henne i en filt och sen lägger man kanske en fårskinnsfäll under? Hon har ju bara en fleecedräkt över kläderna? Hojja. Jag hatar när jag inte vet hur man ska göra.
Får nog ta och byta tillbaka till liggvagnen, men det är ju så tråkigt, hon vill ju vara med! Men kan ju som inte ta åkpåsen till sittvagnen? För då kan jag ju inte spänna fast henne? Och hon ska ju sitta upp?

Nu tror jag hon vaknade.

Hejs!

Haparanda!

Det har varit en lång dag idag! Vi for till Haparanda klockan 10, och vi var hemma igen klockan 18.
Nellie somnade innan vi ens satt oss i bilen på väg dit. Så hon sov på vägen dit men var vaken på slutet men var så snäll och satt där bara glad och tyst!
Vi började med att gå på den där gallerian, när vi kom fram så bytte vi blöja och ammade i bilen innan vi gick in, dom hade värsta fräna parkeringsutrymmet nere i källaren! Hoho! Det roade mig, stort var det också!
Inne på gallerian så köpte jag en halsduk med huva som jag har velat ha ända sen förra vintern, men hade inte hittat någon som jag tyckte var värd att köpa, men den här var det ju rea på eftersom det är ju vår nu! Så jag betalade bara 110 kr för den!
Sen gick vi in på Veromoda/Jack and Jones, affären var som ihopslagen, och där köpte jag en lite längre brottarlinne i grönt och sen en grön kortärmad skjorta! Micke tyckte ändå att den var fin. Han är som lite tråkig, allt ska vara i så neutrala färger, det får inte vara starka färger, det gillar han inte! Så han tycker att allt som får mig att säga Oooh är typ..fult!
Micke hittade även ett par militärbrallor som han har haft förr men sopm gått sönder i rumpan på honom där, men han köpte dom inte, han tyckte det kändes för tråkigt eftersom han redan hade haft ett par sådana. Men vet jku hur mycket han älskade dom, så tyckte det var dumt att han inte köpte dom. Dom kostade 600 kr, han har aldrig under våran tid köpt ett par byxor som varit så billiga!

Sen var vi in på en annnan butik som sålde en massa skor! Och där vart jag förälskad i ett par skor med klack! Men dom köpte jag inte då, flr vi skulle ju på skopunkten och jag visste ju inte vad jag skulle hitta där, och sen skulle vi ju in på Ikea, och där visste jag ju inte heller hur mycket pengar som skulle gå.

Så sen stack vi på Ikea, och det gick ändå ganska så fort att gå där igenom, men där hann Nellan bli lite less och irriterad, så då dög inte vagnen nå mer, så jag fick då bära henne i bärselet som jag kom ihåg att ta med! Då var hon jättenöjd! Och allt var så spännande! Men man får ju gode ont i axlarna och ryggen av att kånka henne med bärsele! men det gick ändå bra resten av butiken!
Vi handlade bara lite smått och gott till lägenheten där, vi har ju som allting egentligen! vart ett rivjärn, pappersställ, haklappar och sånt tjaffs.

Sen när vi var klar på den affären så for vi på frasses för att tanka energi inför skopunkten och hemresan, men där somnade Nellie, och hon sov ända tills vi hade ätit klart! Sen var vi in på skopunkten, och jag hittade inga skor! Kände mig jätteledsen då, hade ju hoppat över att köpa dom andra skorna just för att jag skulle hitta några bra par som jag skulle kunna ha leggings till där, och så hittade jag inga!
Men vi for då tillbaka och hämtade skorna jag hade hittat på gallerian! Fast vi det laget så hade Nellie hunnit bli grinig och less på våra äventyr, så hon skrek ochg var ledsen, så jag satt kvar i bilen medans Micke sprang och köpte skorna och då passade jag på att amma och byta blöja på henne igen, hon vart då iaf mer nöjd!
Men sen åkte vi mot Råneå för vi skulle svänga förbo Mickes syster och hämta läragå-stolen, men Nellie ville inte alls vara med i bilen och sitta där då så hon skrek , men det gick ändå ganska bra att leka henne glad och sånt tills vi kom fram till Råneå, men vi stannade där en stund för att hon skulle få göra annat än att sitta i bilen så hon fick leka lite med sin ena kusin eftersom den adnra sov då vi var där, och så drack jag kaffe.
Men sen när vi for därifrån så var hon jätteledsen och trött och skrek hela vägen hem till lägenheten!

Men sen kom vi in och då skrek hon lite till och hon fick en torr böja, och sen fick hon äta gröt, och sen ammade jag, och sen var klockan halv sju och då ammade jag henne och hon somnade vid bröstet medans jag såg på unga mödrar. Så jag la henne efter programmet i spjälsängen!
Så stackars flickan var alldeles slut! Vi får se hur bra hon kommer sova ikväll!

Micke är och tvättar bilen eftersom den är jättesmutsig från när vi varit i stugan! Längtar tills han kommer hem så jag får pussa på honom!
Har jag sagt att jag har världens bästa pojkvän? Det har jag iaf! Han är nästan perfekt! Det enda fel jag har på honom det är att han är pälsdjursallergiker! Jag är ju uppväxt med djur och hade så gärna velat att Nellie också ska få ha djur..
Men han är annars helt perfekt! man kan intre få en snällare pojkvän, och jag kan verkligen inte fatta hur han föll för en sån som jag!?

Nej nu är jag trött och orkar inte skriva nå mer, känner mig ganska så knäpp som egentligen satt mig här och skriva ner min dag i detalj, som fakitkskt inte är speciellt roligt att läsa, jag hade iaf inte tyckt att det varit intressant att läsa som utomstående, bara varit irriterande.

Vi har ju en lång dag i morgon också! Ska ju på möte och sen på försäkringskassan och sen åka till sjukhuset och hälsa på en kompis.

Hejs!

Påsken

Vi var i stugan och firade påsken tillsammans med beppo som kom ända från stockholm, och med pappa och mina småsyskon! Det var riktigt trevligt, vi grillade ute och så körde vi skoter och byggde snökoja! Och Nellie fick sova ute, och fy vad hon har sovit länge per gång när hon har fått sova ute! Micke påpekade alldeles nyss att hon nu kan börja sova på  våran altan för den har tinat fram ganska så mycket nu! Så nu ska jag börja försöka få henne att sova ute iaf! Det är ju skönt för dom att sova i frisk luft!

Nu idag så hade vi tänkt åka till haparanda och gå på skopunkten! För jag vill ha nya skor! Och sen gå på Ikea, men Micke vägrar att sätta upp en till hylla som jag vill ha. Så det sket sig, men ska ändå köpa lite annat smått och gott, sen så skulle jag vilja fara på det nya köpcentret över gränsen där. Fast det har  nog inte öppet, men det återstår att se.

Sen ska vi förbi Mickes syster och hämta läragå stolen, Nellie har fått använda Joel och Camillas gamla när vi var i stugan, och hon trivdes riktigt bra i den! Hon roade sig bra och hon tog sig faktiskt fram!


Micke och Nellie i solen


Jag och Nellie på väg tillbaka till vår stuga, vi kommer från grannstugan.


Micke apar sig med skotern.



SötNellie lånar morfars keps:)


Joel och Dennis kör fyrhjulingarna.

Camilla och Josefin kör också fyrhjuling



Vi kom hem igår, jagkan säga så att när solen kom fram, så vart det för varmt, så det vart jätteblött på marken, vart jätte mycket vatten istället för snö, så nui har våren kommit till stugan också, så det var nog sista gången vi körde skoter denna säsong iaf. Men det är inte hela världen.
Nu ska jag nog gå och steka kyckling red curry till frukost åt oss så vi  får i oss lite energi så vi orkar resten av dagen! Hejs!











Stugan!

Här kommer det lite bilder fårn stugan! Kom på att jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva att vi gjorde egentligen!
Vi körde skoter, grilade godjävla mat, kröp en massa, spelade kort, skrattade en massa och svamlade! Och hade det verkligen trevligt! Jag och Micke brukar inte stå ut att vara en hel helg i stugan, men denna gång kändes det till och med som om det var en för kort helg!






Nellie sitter hos sin morfar:)


Fredagkväll, dricker whiskey och grillar korv!


Jennan, Martin och Micke


Pappa, jag, Jennan och Martin


Mitt charmtroll!

Alexandra:)

Upp mot berget

Martin kör bearcaten.


I morgon så åker jag och Micke och Nellie upp till stuagn igen, får se hur länge vi blir där denna gång. Micke är ju så taggad på att få köra skoter! jag tyckte det var så skönt att vara i stugan just för att man gör så god mat och grillar då, och sen så kan jag ha Nellie sovandes i vagnen utomhus och det känns så nyttigt! Visst kan man det här hemma på Hertsön, men har en oskottad altanväg. Och trångt då att vagga henne till sömns i vagnen!

Hejs!

Prisa gud! Här kommer skatteåterbäringen!

Vill bara berätta att jag deklarerade igår. har haft papperna hemma ett tag, men har inte velat öppna papperna för att jag har varit orolig över hur svårt det ska vara att deklarera, men mamma kom förbi och öppnade dom åt mig och sa att det var busenkelt och skulle hjälpa mig. Och det var busenkelt, var ju för fan bara att godkänna och då gå in genom internet och knappra in en kod sen fick man ju bara ett kvittensnummer!

Men inte nog med det! Jag får 9700 kr i återbäring eftersom försäkringskassan dragit för mycket skatt av mig! Så nu sitter jag och fantiserar om den nya Emmaljunga scooter vagnen som Nellie vill ha och som jag nu då har råd att köpa! Och sen kan jag ringa och boka ny tid för att tatueras!

Apropå helgen, jag ahr inte idas stoppa in bilderna på  datorn. Men när jag har gjort det så ska jag skriva om helgen och lägga in några bilder.

kanske gör det först i morgon, för jag känner mig som ganska lat!

Hejs!

Promenad

Har precis kommit in från en promenad. hatar verkligen att gå på promenad själv, det är så jävla tråkigt, kan inte förstå människor som tycker om att promenera faktiskt och som orkar göra det varje dag.
Jag har försökt att vara nyttig och promenera, men jag klarar det inte, jag måste ha någon som driver på mig, och en människa som följer med så jaf har någon att prata med, men det måste ju också vara en människa som håller igång samtalet också, för är man för tyst under ett samtal under promenaden, då vill jag nog inte promenera med den människan med nästa dag.
Det är inte så roligt att promenera med Micke heller. För jag förösker alltid prata om hur vi ska göra si eller så, men han säger bara jag vet inte och vi ser ju hur det blir.
Nåja, Nellie hade inte sovit på sen vid 9 tiden i morse, så hon somnade bara vi gick utanför dörren, bra! För hon var som trött och grinig.

Hade med mig mp3 spelaren också för att lyssna på Pojken som kalllades Det, och jag vill verkligen inte lyssna på den, det blir bara så fel för mig! Jag klarar inte av att höra eller så något som har med barndom att göra, får sån ångest då! Och sen är den så tråkig nu, för jag och Micke brände ut den skivan när jag var gravid och lyssnade i billen när vi var och köpte barnvagnen, men då hade allting hamnat lite huller om buller, så vi lyssnade ju inte på kapitlerna i rätt ordning, och inte fan la vi märke till det förän efter cirka 3 timmar.
Har frågat typ alla på min msn lista om dom har någon bra ljudbok att skicka över msn till mig, men ingen som hade det. Har tänkt att om jag har en bra ljudbok så kanske det blir liiite lättare att vara ute och promenera själv.

Så jag ska försöka ta mig på en promenad i morgon också. Och hittar jag ingen annan som har en ljudbok till mig så får jag lyssna på Pojken som kallades Det, i väntan på att Carro ska promenera med mig. Hon har nu varit borta i två och en halv vecka! Hon har inte hört av sig så antar att hon fortfarande är i Thailand. Det är ju jättelänge! Fick ett vykort i måndags iaf! Gud vad glad jag vart! Tyckte det var så gulligt att hon hade tänkt på mig och så skickat åt mig:) Känner mig som hedrad!

Tänk om det har hänt henne något när hon har varit borta så här länge? Jag kommer inte ihåg vilket datum hon sa att hon skulle vara hemma!?

Och i morgon så åker vi till stugan. Vi ska fara och handla med Jennifer och Martin idag så vi har det färdigt inför i morgon, blir så jobbigt om vi ska åka och handla i morgon och sen fara till stugan.
Sist jag och Micke for till stugan så handlade vi på vägen dit. Och vi for in på 3 olika affärer innan vi ens kom ut från Luleå för att vi hade antingen glömt att köpa den ena, eller så fanns inte det andra på den affären.

Och jag hade förresten rätt om att det var ett Aprilskämt! Det var för uppenbart! Men det var ju folk som hade gått på det faktiskt, men det är inte alla som tänker på att det var 1a April. Jag brukar egentligen inte tänka på det. Brukar inte ha koll på när det är månadsskifte! Hade abra tur just denna gång, annars hade väll jag också flygit i taket!

Hejs!

April april din dumma sill!

Jag såg på de sista kanske fem minuterna av vakna med the voice idag, och då tackade dom för jakob eftersom det var hans sista dag. eftersom han hade fått gå på grund av att han förra veckan moonade för en av cheferna från tyskland när dom hade haft möte där, han hade inte uppskattat det alls, han blev ju så förlöjligad tyckte han.
Han moonade på grund av att han och några andra radiopratare hade sin egna ballar av stål så dom utmanade varandra.
Bland annat så skulle en av dom förra veckan stå med ena foten innanför ryska ambassaden och med en sån där radio som spelar jättehögt och spela låten tingeling för dom.
Men dom säger att Jakob iaf fick sparken och vi kommer alla sakna honom. Fast jag kan inte tro på det där, han har inte fått sparken, det är ett 1a aprilskämt helt enkelt, återstår bara att se det i morgon när det är vakna med the voice.

För det kan ju inte finnas en människa som inte klarar av att se en söt liten rumpa, man kan ju inte ta det så allvarligt och vilja att en människa ska avgå på grund av en sådan sak. Tycker det låter lite för idiotiskt.

Hejs!

Gillar han morfin kanske?

Lyssnade precis på låten crack a bottle med eminem, dr dre och 50cent därav denna undran.
Har ni tänkt på hur moffad 50cent alltid låter? Han låter lite speciell, jag lyssnar ganska lite på sån sorts musik, och jag kan väldigt lite om artisterna och kan inte riktigt höra skillnad på alla artister, men man hör ju alltid ändå när det är 50cent, just på grund av hans röst/stil. Jag har aldrig hört någon annan som låter på det viset.
Och det är inget negativt menat heller egentligen, fast han gör kassa låtar.
Nu har jag svamlat klart för jag har ju egentligen inte den endaste aning om vad jag snackar/skriver om.

Nellie sover, hon har fått äta gröt nu som hon nu alltid får på morgonen, förskte även blanda kartinplommon med gröten, för hon vägrar ju äta katrinplommon, men det funkade inte, så nu har jag kastat burken. har försökt ge henne i en vecka nu men hon vill inte ha, men man kan ju inte tycka om allting. Ska försöka lura i henne en gång till sen när vi är i stugan i helgen, för vi har en till burk, och funkar det inte så får Alexandra äta upp resten i burken, hon kanske gillar det?

Vi åker ju till stugan nu i helgen, pappa kommer också att vara där, så jag sa att om han skulle dit så kunde han väl åka upp på torsdagen och värma upp allting så all kyla tryckts ut från väggarna och allting, så då är det inte så kallt när vi kommer med barnen, dom är ju ändå på golvet.

Juste, vi var förbi Jennan, Martin och Alexandra igår, Nellie hon bara asgarvade åt Alexandra, och Alexandra gjorde som ingenting heller, hon kröp runt på golvet, men Nellie tyckte att det var så kul med ett barn! Det var så roligt att höra Nellie skratta så där, hon har aldrig skrattat bara så där:)

Fick ett mess av syster för en stund sen, Zandra och Jonas har fått en liten flicka i morse, dom fick göra kejsarsnitt, vet inte varför får väl höra det sen! Så välkommen lilla Mira till världen:), så gulligt! Nu har Noel en liten lillasyster att se efter, tänkt er om 16 år hur han kommer att få hålla koll på alla pojkar som kommer springa runt henne!

Och tänkt när jag kommer att få springa och jaga Nellie? Nu får hon sluta växa!




Hejs!


RSS 2.0